Malermester

Drømmer du om å starte din egen bedrift som malermester? Hos Norges Mesterakademi kan du få den faglige tyngden du trenger for å drive din egen bedrift.

Mange drømmer om å starte sin egen bedrift innenfor bygg og anlegg, men mangler kunnskapene som skal til.

Hvis du for eksempel har jobbet som faglært maler i noen år og vil ta karrieren din til nye høyder, kan du ta vår mesterutdanning og bli malermester. 

Da kombinerer du kunnskapene du allerede har om maleryrket med hvordan du kan administrere og lede din egen malerbedrift. 

Hvem kan ta utdanningen?

For å ta mesterutdanningen må du ha tatt fag- eller svennebrev innenfor et av våre godkjente mesterfag, for eksempel innen byggfag eller estetiske fag. 

Du må også ha jobbet innenfor faget i minst seks år, eller to år etter du har tatt fag- eller svennebrevet. 

Utdanning helt eller delvis på nett

Mesterutdanningen varer i ett år, og er en kombinasjon av samlinger og forelesninger på nett. Hvis du ikke har mulighet til å delta på forelesningene, kan du også følge med på dem hjemmefra eller på kontoret. Dette gjør at du kan jobbe og drive med andre ting selv om du studerer.

I forelesningene kommer vi til å ta en faglig gjennomgang av de forskjellige temaene. Det vil også bli lagt opp til gruppearbeid, veiledning og diskusjon. Hvis du følger med på forelesningene på nett, kan du se dem så mange ganger du vil. 

Dette lærer du 

Under utdanningen skal du gjennom tre forskjellige fagområder: bedriftsledelse, faglig ledelse og faglig fordypning. Bedriftsledelse er felles for alle mesterfagene, enten du vil bli malermester eller murmester

Her lærer du alt det grunnleggende du trenger for å lede, administrere og organisere en håndverkerbedrift. 

Faglig ledelse og faglig fordypning handler spesifikt om fagretningen du velger, for eksempel byggfag. Her ser vi nærmere på alt du trenger å lære om du for eksempel vil bli malermester eller rørleggermester.

Du må ikke nødvendigvis ha et ønske om å bli malermester eller murmester for å studere hos oss. Utdanningen passer også for deg som bare vil øke kompetansen din innenfor ledelse, økonomi og markedsføring.

Om Norges Mesterakademi

I Norge er det et stadig økende behov for flere utdannede håndverkere, og i 2018 skrev Dagens Næringsliv at hele seks av ti NHO-bedrifter mangler ansatte med rett kompetanse.

Derfor startet Norges Mesterakademi opp en utdanning som det kommer til å være stor etterspørsel etter i fremtiden. Norge trenger ikke bare akademikere, men også mennesker med ekspertkunnskap innenfor forskjellige håndverksyrker. 

Våre partnere og forelesere har alle lang erfaring fra bygg- og eiendomsbransjen. Vi har både praktisk og teoretisk utdanning på mester-, bachelor- og masternivå.

Vi tilbyr også kurs som er relevante for bedrifter som jobber med eiendom, bygg eller prosjektledelse. Les mer om våre kurs her.

Er du nysgjerrig på hvordan du kan bli mester innenfor en av våre fagretninger? Kontakt oss i dag eller meld deg på utdanningen nå. Søknadsfristen er 7. desember.