Murmester utdanning

Er du en murer som ønsker å starte opp din egen bedrift? Med murmesterutdanningen til Norges Mesterakademi kan du lære deg alt du trenger for å bli mester i murerfaget.

Det er ikke så rart at mange ansatte drømmer om å starte sin egen bedrift, og være sin egen sjef. På denne måten kan man få mer ansvar, en mer variert arbeidshverdag og mer fleksibilitet.

Men det krever mye kunnskap og erfaring for å starte opp sin egen bedrift. Hvis du for eksempel vil bli murmester bør du ha en del praktisk erfaring som murer, i tillegg til kunnskap om hvordan man leder sin egen bedrift. 

Dette kan du lære hos Norges Mesterakademi. Våre partnere og forelesere har lang erfaring innen bygg- og eiendomsbransjen. Vi har både praktisk og teoretisk utdanning på mester-, bachelor- og masternivå.

Om utdanningen

Mesterutdanningen varer i ett år og består av forelesninger på nett og samlinger på studiestedet. Hvis du ikke har mulighet til å delta på samlingene, kan du også ta hele studiet på nett. 

Forelesningene sendes til deg i form av webinarer, altså direkte kameraoverførte forelesninger. Du kan se på dem så mange ganger du vil.  

Under utdanningen skal du gjennom tre fagområder: 

  • Bedriftsledelse
  • Faglig ledelse
  • Faglig fordypning

Bedriftsledelse er et felles fagområde uansett om du vil bli mester innen bygg- eller murerfaget, eller innenfor et av våre andre godkjente mesterfag. Her lærer du alt det grunnleggende som skal til for å lede, organisere og administrere en håndverksbedrift. 

I fagområdene faglig ledelse og faglig fordypning lærer du mer spesifikt om det yrket du vil bli mester i.

Hvem passer utdanningen for?

Utdanningen er for deg som har fag- eller svennebrev og har et ønske om å bli mester innenfor et av våre godkjente mesterfag. Hos oss kan du for eksempel bli malermester, rørleggermester eller murmester. 

For å begynne på utdanningen må du ha arbeidet som utøvende i faget i minst seks år, eller ha jobbet to år etter fullført fag- eller svennebrev.

Utdanningen passer også godt for deg som ikke skal søke om mesterbrev, men bare vil øke din kompetanse innenfor ledelse, økonomi og markedsføring.

Prosjektoppgave og eksamen

Gjennom hele studiet vil du jobbe med en prosjektoppgave hvor du får vist hva du har lært. Prosjektoppgaven kan gjøres individuelt eller i grupper. 

Når du har bestått prosjektoppgaven kan du avlegge eksamen. Den blir vurdert av både interne og eksterne sensorer. 

Under eksamenen vil du få oppgaver som handler om de tre fagområdene bedriftsledelse, faglig ledelse og faglig fordypning. Eksamen er individuell og arrangeres som hjemmeeksamen.

For å søke om mesterbrev og bli murmester må du ha bestått prosjektoppgaven og fått karakter D eller bedre i alle de tre fagområdene.

Åpne nye dører – bli mester i muring

Når du søker om mesterbrevet og blir murmester kan du være stolt – nå har du enda flere muligheter i vente!

Som mester i murerfaget kan du enten starte din egen bedrift eller jobbe for et annet selskap. Med vår mesterutdanning kan du kombinere den nyttige erfaringen du har innen muring med kunnskap om hvordan man driver sin egen håndverksbedrift. 

Hvis du har lyst til å vite mer om murmesterutdanningen eller har lyst til å melde deg på, kontakt oss i dag. Vi hjelper deg gjerne.