Firma først, mesterbrev etterpå

Jørgen Tinnesand trengte ikke å lese så mye første semester. Han hadde startet firma rett før han begynte på mesterutdannelsen.

– Jeg hadde litt flaks, så jeg hadde allerede gjort i praksis det de spurte om på de forskjellige prøvene, forteller han.

Tinnesand er tømrer og snart byggmester. Han forteller at han liker faget så godt at mange ganger når han kommer hjem fra arbeid, går han rett i stua, skrur på TV-en og ser på oppussingsprogram bare for å se hvordan andre gjør ting.

– Jeg hadde lyst til å lære mer om faget. Jeg er ikke den typen som trives så veldig godt på skolebenken, og så liker jeg meg veldig godt ute på byggeplassen. Derfor ble det mesterbrev, forteller harstadværingen.

Han utdanner seg gjennom Mesterakademiet.

– De skrøt av at de var fleksible og at det var nettbasert. Det passer meg midt i blinken med tre unger. Det hadde jo gått an å dra på samlinger, men da koster det jo også med fly og overnatting pluss at jeg måtte være borte fra familien, sier Tinnesand.

Han tok svennebrevet for ni år siden, og de fem siste årene har han arbeidet i et skadesaneringsfirma. Der har han lært mye for eksempel om kontorarbeidet og å prise jobbene.

– Men jeg vil tilbake til byggeplassen. Det er kjedelig å sitte på kontor, sier han.

Derfor har han startet firma hjemme i Harstad: Sennit. Navnet er den første delen av etternavnet hans skrevet baklengs.

– Det å starte firma er en lærerik prosess som passer bra med skolen og mesterbrevstudiene, slår Tinnesand fast.

Nå ser han for seg å ta de mindre oppdragene: Skifte vinduer, bygge en terrasse. I første omgang arbeider han alene.

– Jeg var skolelei, men denne utdannelsen synes jeg er veldig bra. Den går ikke så mye rundt grøten. Det er mer reelle situasjoner som vi får spørsmål og oppgaver om. Jeg lærer om det jeg trenger å lære, sier Jørgen Tinnesand.

Facebook
Twitter
LinkedIn