Stian har mesterbrev og egen tømrerbedrift

Stian Forsaa fra Forsaa Snekkerservice med mesterbrev

Det går an å få det til om man først vil. Stian var skolelei, men hadde store ønsker om å utrette noe konstruktivt i livet. Han bestemte seg for å starte på studiespesialisering på videregående. Derfra gikk ferden videre til svennebrev som voksenlærling. Nå er han byggmester og bare 25 år gammel driver han sin egen tømrerbedrift, Forsaa Snekkerservice.

Snart er han også takstmann. Men det startet med mesterbrevet.

– Jeg er fra Storfjord i Nord-Troms og der var det ikke så mange muligheter til å ta mesterbrev enn på nett. Det er heller ikke så mange her som har mesterbrev, forteller Stian.

Å ta mesterutdanningen hos Norges Mesterakademi passet derfor godt der og da.

– Jeg oppdaget Mesterakademiet gjennom noen bekjentskaper og fant jeg ut at dette var akkurat det jeg trengte. Jeg hadde et ønske om å utrette mer i yrket mitt, samtidig som jeg alltid har hatt en interesse for å videreutdanne meg. Du blir jo aldri utlært. Dessuten er Mesterakademiets priser rimelige, sammenlignet med andre skoler. Utdanning gjennom dem er et godt alternativ for oss som ikke bor så sentralt. Også kan man jo jobbe samtidig som man utdanner seg.

Forsaa mener man får mye igjen for det man investerer i utdanningen hos Norges Mesterakademi.

– Absolutt. Mesterakademiet er kvalitetsmessig veldig bra og jeg føler jeg har fått mye igjen for det. Du får valuta for pengene.

Bare å hoppe i det

Det er et stort steg å starte opp sin egen bedrift, men Stian hadde tenkt lenge på å starte for seg selv. Etter mange runder fram og tilbake kom han fram til at det egentlig bare var å hoppe i det. Dessuten var det et viktig element som gjorde at han endelig bestemte seg.

– Mesterutdannelsen hos Norges Mesterakademi gjorde at jeg fikk en god del innsikt og innblikk i hva som kreves for å drive sitt eget byggefirma. Forelesningene er bra med dyktige forelesere, også er de erfarne fagfolk. De gir deg gode tilbakemeldinger og backer deg ordentlig. Stiller du spørsmål får du gode svar. Der skjønte jeg at å starte for meg selv var noe jeg absolutt kunne mestre. Etter å ha gjennomført utdannelsen ble jeg mye tryggere på meg selv. Dessuten er man jo ung bare én gang. Det er bare å hoppe i det, sier han!

Av den grunn driver han nå som 25-åring Forsaa Snekkerservice og oppdragene lar ikke vente på seg.

– Jeg har nok å gjøre, forteller han

Fra mesterutdanning til utdanning som takstmann

Unge Forsaa har ikke tenkt å stoppe med bare mesterbrev. Han er i full gang med å utdanne seg til takstmann hos Norges Mesterakademi. En studieretning som startet opp i høst. Den er nettbasert på samme måte som mesterutdanningen og passet helt perfekt for ham.

– Jeg syntes takstutdannelsen virket interessant og det er suverent å kunne kombinere alt på ett sted. Det er også et stort marked for takstmenn her hvor jeg bor. Inntrykket av utdanningen så langt er bra.

Forsaa anbefaler gjerne andre å ta både mesterbrev og utdanning som takstmann hos Norges Mesterakademi.

– Det er absolutt å anbefale. Du får mye god læring ut av det og sitter igjen med en trygg og god følelse etterpå. Jeg har ikke bare fått et håndfast bevis på at jeg er mester, men også annen kompetanse. Du får igjen mye, selv om så klart mestertittelen er essensiell, avslutter Forsaa.

Mesterutdanning og utdannelse som takstmann hos Norges Mesterakademi

Norges Mesterakademi gir deg en nettbasert mulighet til å gjennomføre mesterutdanning og takstutdanning. Våre utdanninger er svært fleksible og passer perfekt for deg som jobber ved siden av yrket ditt. Her tar du hele mesterutdanningen hjemmefra, inkludert eksamen. Pensum ligger lett tilgjengelig på nettet og du logger deg inn i det digitale «klasserommet» akkurat når det passer deg.

Våre forelesere er dyktige fagfolk og du får tildelt din egen kontaktlærer du kan kontakte når som helst, enten det er helg eller sent på kveld. Vi er godkjent av mesterbrevnemda og følger deres læreplaner.

Norges eneste takstutdanning med reell befaring

Vår takstutdanning er på samme måte som mesterutdanningen fullstendig nettbasert, bortsett fra på ett område. Eksamen er faktisk en reell befaring og den må du møte opp på personlig. Består du utdanningen som takstmann hos oss får du et grunnlag for å praktisere som takstmann innenfor verdi- og tilstandsrapportering i henhold til ny forskrift i avhendingsloven (1.januar 2022).

I tillegg til vil du få anledning til å bli kjent med flere aktører som tilbyr programvare du bruker som takstmann. Du får også anledning til å søke om medlemskap i fagnettverk for takstmenn i NITO, som vil gi deg tilbud på forsikringer, aktiviteter og pensjonssparing relevant for takstmenn. For utfyllende informasjon, se spørsmål og svar.

Om du vil bli takstmann, men ikke har mesterbrev, har vi et fantastisk tilbud til deg. Du kan nemlig kombinere vår mesterutdanning med takstutdanningen! Kontakt oss for mer informasjon om dette.

Facebook
Twitter
LinkedIn